Garnfiske

Garnfiske ved Litj-hiåsjøen

DSC_0952
Det er fin fisk i Litj- Hiåsjøen

Har du lyst til å leie hytte, garn og båt på for en rimelig penge, har Kvikne Fjellstyre et godt tilbud til deg.

Litj-hiåsjøbua ligger idyllisk til like ved vannet Litj-hiåsjøen som er et godt fiskevann og passer for fiske både sommer og vinter. Det er sengeplasser for 6 personer i bua. Den er godt utstyrt med utedo, vedovn, ved, propanapparat og noe kjøkkenutstyr. I tillegg kan man etter avtale leie både garn og båt. Alle norske statsborgere kan leie fjellstyrets båt og garn for fiske på Litj-Hiåsjøen i Kvikne statsallmenning.

Bestilling: Bua står åpen for alle hele året og trengs ikke bestilles, men dersom en ønsker å leie båt og garn tar man kontakt med Kvikne Fjellstyre i forkant for tilgang til nøkkel til garnskapet: kvikne@fjellstyrene.no, tlf: 99274943.

Hytteleie er på kr. 100,- pr. person pr. natt. For familier er prisen kr. 300,- pr. natt. Leie av båt og inntil 6 garn koster kr. 300,- pr døgn. Leie av hytte, båt og garn kan betales til kontonummer: 1895.22.16984 eller man kan få tilsendt faktura ved leie av båt og garn og etter avtale med Fjellstyret.

Husk fiskereglene:

  • Maks 3 garn pr. person pr. natt!
  • Det er kun tillat å bruke de garna som finnes i bua ved garnfiske i Litj- hiåsjøen. Dette for å sikre at uttaket av fisk blir riktigst mulig fordelt på størrelse og alder av fisk.
  • Garna skal henges på plass igjen etter bruk, i gredd og vasket stand.
  • Fjellstyret oppfordrer fiskerne om å levere rapport om fangstene.

Se utleiekalenderen for oversikt over når båt og garn er ledig.

Hvordan du kommer deg dit kan du lese mer om her.

 

Garnfiske i andre vatn

For de øvrige vatna innen Kvikne Østre Statsallmenning gjelder følgende regler:

  • Kun innenbygds i Innset og Kvikne (gamle Kvikne kommune) kan sette garn i vatna innen Kvikne Østre Statsallmenning (gjelder ikke for Litj- hiåsjøen).
  • Alle garn skal under bruk være merket ved at eierens navn og adresse skrives på den flytende gjenstand som markerer redskapen.
  • Maks 3 garn pr. person pr. natt.
  • Fjellstyret oppfordrer fiskerne om å levere rapport om fangstene.

 

Legg igjen en kommentar