Trekning av reinsjakt på Kvikne

Det har vært noen spørsmål angående tildeling av reinsjakta på Kvikne. Kvikne Fjellstyre ønsker derfor å oppklare litt omkring prosedyrene ved trekninga her på hjemmesida.

I forkant av trekninga gjennomgås søkerlistene av noen av Fjellstyrets medlemmer for å forsikre at alle søkerne er fra Kvikne eller Innset (obs: Kvikneskogen har postnummer 2500, men er med på trekninga på lik linje med andre steder på Kvikne).

Trekninga foregår elektronisk og følger en tilfeldig utvelgingsmodell. Under trekninga er minst to medlemmer fra Kvikne Fjellstyre samt sekretær tilstede for å forsikre at alt foregår på riktig måte. I første omgang trekkes det blant de som ikke hadde jakt på statsallmenningen året i forvegen (det inkluderer de som ble trukket ut året før, men som sa ifra seg jakta innen frist for betaling av avgifta slik at jaktretten ble tilbudt førstemann på reservelista). Fordi det er relativt mange som søker på reinsjakt er det for mange søkere til at alle kan få tildelt dyr annnenhvert år, men de som ikke hadde året før har iallefall en mulighet til å få tildelt jakt det aktuelle året.

Ingen av de som i år ble tildelt jakt på Kvikne statsallmenning har hatt jakt på statsallmenningen ifjor, men om noen har jaktet på et privat terreng året i forvegen så er det ingen regler imot dette (og det vil det heller ikke bli).

Dersom noen har spørsmål videre utover dette kan dere ta kontakt med sekretær i Fjellstyret, Kristin Lund Austvik, på tlf: 992 74 943