Lærerike dager i Forollhogna

Torsdag 6. og fredag 7. september inviterte Kvikne Fjellstyre, i samarbeid med SNO, elever fra nærområdet til uteundervisning og pølsegrilling i Forollhogna Nasjonalpark.

På torsdagen fikk nærmere 90 elever fra Tynset og Kvikne en innføring i noe av den spennende historien til Forollhogna Nasjonalpark. Rundt 30 elever fra Rennebu ungdomsskole møtte fredag opp til samme opplegg. Fire ansatte i SNO stod for det faglige og ungdommene fikk blant annet lete etter gamle fangstgroper. SNO’erne viste også fram jaktutstyr som ble brukt årtusener tilbake i tid og mer staselige ting som beinkammer og pyntenåler. I tillegg lærte tiendeklassingene om svartedauden, slaget på Stiklestad og menneskelige inngrep i naturen og dets innvirkning på villreinen. Det var med andre ord en variert og spennende dag.

Man blir sulten av lærdom og heldigvis stilte Kvikne Fjellstyre opp med nygrillede pølser og saft. Pølsene forsvant på høykant imens ungdommene slappet av og koste seg før en ny økt tok til.

En stor takk må rettes til Regionalt oppsynsutvalg (ROU) Sør-Trøndelag/Hedmark som bevilget økonomisk støtte for gjennomføring av oppleggene.